Kontakta oss!
Om Xocai
Prod_meny

Bli återförsäljare!

Xocai NuggetsVill du sälja Xocais choklad? Kontakta oss så hjälper vi dig att starta upp en egen business. Xocais produkter sälj via nätverksmarknadsföring vilket skiljer sig på vissa punkter i förhållande till traditionellt företagande (se nedan).

För att bli återförsäljare i behöver du:

  1. FA-skattesedel
  2. Registrering som återförsäljare
  3. Kom-i-gång utbildning (gratis, frivillig)

Om nätverksmarknadsföring

Nätverksmarknadsföring, även kallad MLM (Multi Level Marketing), är en företagsform som gjort sig känd genom företag som t.ex. Tupperware, Mary Kay, Oriflame, Herbalife, och Amway. Den kanske största skillnaden mellan traditionellt företagande och MLM-företagande är det sätt på vilket man arbetar som återförsäljare.

Ett traditionellt företagande innebär ofta en två-nivå modell: en grosisst med ett antal återförsäljare. I ett MLM-företag kan en återförsäljare rekrytera andra återförsäljare som i sin tur kan rekrytera återförsäljare i princip hur många nivåer som helst. En återförsäljare kan på detta sätt skapa ett stort nätverk med människor som arbetar självständigt men även indirekt åt honom själv eftersom han får en löpande återbäring på försäljningen i hela sitt nätverk. Dessa återförsäljare betraktas därför inte som konkurrenter utan som medarbetare.

En fördel med MLM är att man inte behöver något större produktlager. Ofta erbjuder grossisten att sköta leveranserna till dina kuder och du kan fokusera på andra saker i företaget. Om din kundbas skulle växa kan du fördela denna till andra återförsäljare i ditt nätverk.

För att bli återförsäljare krävs oftast ingen eller mycket liten startavgift. Det räcker med att vara enskild företagare med FA-skattesedel. Här är några vanliga skillnader och likheter mellan din situation som återförsäljare i traditionellt företagande och nätverksmarknadsföring:

    Traditionellt företagande   Nätverksmarknadsföring (MLM)
Lager   Stort behov   Litet behov
Företagsform   Enskild firma, AB, HB   Enskild firma, AB, HB
Vinst   Enbart från produktpålägg.   Produktpålägg och/eller återbäring från nätverk med återförsäljare
Konkurrens   Från alla andra återförsäljare   Endast från återförsäljare i andra nätverk. Dina egna återförsäljare jobbar för dig.
Marknadsföring   Fokus på annonsering   Fokus på direktförsäljning, referenser och föredrag men även viss annonsering.
Prissättning   Fri prissättning. Risk för prisdumpning hos konkurrenter.   Fri prissättning men mer enhetlig.
Utbildning   Ofta låga krav på kunskap och utbildning hos återförsäljare.   Betoning på kunskap och utbildning av återförsäljare. Kunskap om produkter och marknadsföring prioriteras. Låg eller ingen utbildningskostnad.
Krav på försäljningsvolym   Oftast inga   Ibland krävs en viss försäljningsvolym per månad eller år för att behålla återbäringsfördelar.
Årsavgift   Ingen   Ofta debiteras en låg administrationsavgift.