• Celtic havssalt finmalet - 227 g

Celtic oraffinerat havssalt räknas som det finaste saltet i världen. Men det viktigaste är att det till stor sannolikhet är det mest mineralrika saltet. I vanligt vitt, raffinerat bordssalt har man avlägsnat alla de viktiga mineralerna som finns naturligt i havssaltet och i princip finns endast natriumklorid kvar.

I Celtic salt är natriumkloridhalten ca 82% - Resten är spårmineraler. Medan normalt industriellt, raffinerat salt -så kallat bordssalt- oftast har en natriumkloridhalt på 99,9%.

Celtic havssalt är ljusgrått av alla mineraler och kommer från oförstörda områden i Frankrike. Saltet sol- och vindtorkas och skördas i Bretagne. Det är garanterat fritt från pesticider, herbacider och skadliga kemikalier. Framförallt är det mycket mineralrikt och ett alldeles utmärkt mineraltillskott, fritt från tungmetaller. Det innehåller en mängd viktiga spårmineraler, såsom magnesium, kalium, selen, koppar, zink, järn och mangan. Celtic salt har mycket högre spårmineralhalt (17,5%) än Himalayasalt (4,1%).

Celtic havssalt ljusgråa färg kommer från det höga innehåller av mineraler och det är grått istället för vitt då det inte är blekt. Saltet är dessutom fuktigt. Använd det som det är i matlagning eller mal det i en saltkvarn. Förvara gärna saltet i en glasbehållare med tätt lock.

Mängd: 227 gram

Förvaring: Förvaras i rumstemperatur utom räckhåll för barn.

Innehåll: Oraffinerat havssalt (NaCL) 82,5%.

Ingredienser (Näringsinnehåll per 100 gram)
Magnesium: 200 mg
Natrium: 34 gram
Protein: 0 gram
Kolhydrater: 0 gram
Totalt fett: 0 gram
Energivärde: 0 kcal / 0 kJ

Lämna en recension

Var god logga in eller registrera dig för att lämna en recension

Celtic havssalt finmalet - 227 g

  • Varumärke: Bättre Hälsa
  • Produktkod: K512
  • Tillgänglighet: 3-7 dagar
  • 89 kr

  • Ex moms: 79 kr

Handla med rabatt! Här läser du mer om våra olika former av rabatter och erbjudanden
Sök hos grossist! Hittar du inte den produkt som du vill ha? Genom funktionen "Sök produkt hos grossist" kan du söka efter en produkt/ämne bland tusentals produkter hos nästa alla av våra grossister och sedan beställa den av oss. Meddela oss vilken/vilka genom formuläret på sidan kontakta oss.
Se utökat sortiment! Om du registrerar dig eller loggar in som kund så kommer du att kunna ta del av ett utökat sortiment.