• Läkaren som vägrar låta sig tystas

Läkaren och forskaren Erik Enby har i 40 år mikroskoperat blod och i det påträffat okänd mikrobiologisk växt hos kronisk sjuka människor. Detta går tvärtemot skolmedicinens fastslagna sanning, vilken fram till våra dagar har hävdat att blodet är sterilt hos både personer som känner sig friska och individer med kronisk sjukdom.

I sin forskning har han dessutom funnit ett klart samband mellan dessa mikrobiella fynd och sina patienters symptombilder, och på sin hemsida, www.enby.se,  har han öppet redovisat sina resultat och bett företrädare för skolmedicinen att kontrollera dessa, något som de hittills vägrat.

Boken svarar på frågor som:

  • Vad är det som driver en läkare att ensam söka efter orsakerna till de kroniska sjukdomarna, trots massivt ointresse från skolmedicinen?
  • Varför vägrar det medicinska etablissemanget att pröva de resultat som denne läkare har kommit fram till?
  • Är denne läkares forskningsrön så farliga att de till varje pris måste tystas?

Upplaga: År 2021

Sidor: 457

Språk: Svenska

Recension: 2000-Talets Vetenskap recenserar boken här. ...

Dessa revolutionerande upptäckter har lett till att han har föreslagit att man ska skapa ett helt nytt och sammanfattande ämnesområde som ska förklara hur ett gott hälsotillstånd övergår till det så kallade sjukdomstillståndet. Detta nya område har han döpt till somatisk ekologi.

Om Erik Enby har rätt i sina slutsatser, kan ett nytt sjukdomsbegrepp, vilket gör gällande att sjukdomar ofta har samband med okänd mikrobiologisk växt, komma att ändra det medicinska synsättet. Mycket inom skol­medicinen i dag måste i så fall omprövas. Hur ska vi till exempel då ställa oss till blodtransfusioner? Starka krafter har dock genom åren ständigt motarbetat Erik Enby och hans forskning, och det till den grad att han har förlorat sin läkarlegitimation.

I denna självbiografiska bok, som dessutom innehåller ett stort antal vetenskapliga artiklar skrivna av författaren, berättar en modig och envis läkare om sin livsresa och upptäcktsfärd, och även om den bitvis har varit mycket svår, har han aldrig tappat sin optimistiska livssyn eller sin humor, vilka båda genomsyrar hela boken.Lämna en recension

Var god logga in eller registrera dig för att lämna en recension

Läkaren som vägrar låta sig tystas

  • Produktkod: B701
  • Tillgänglighet: 3-7 dagar
  • 259 kr

  • Ex moms: 244 kr

Relaterade produkter

Handla med rabatt! Här läser du mer om våra olika former av rabatter och erbjudanden
Sök hos grossist! Hittar du inte den produkt som du vill ha? Genom funktionen "Sök produkt hos grossist" kan du söka efter en produkt/ämne bland tusentals produkter hos nästa alla av våra grossister och sedan beställa den av oss. Meddela oss vilken/vilka genom formuläret på sidan kontakta oss.
Se utökat sortiment! Om du registrerar dig eller loggar in som kund så kommer du att kunna ta del av ett utökat sortiment.